Wat is een 'margin call'?

• Gemaakt

Er wordt een margin call verzonden wanneer de ratio tussen uw vermogen en de vereiste marge niet aan onze vereisten voldoet. Een margin call is een belangrijk hulpmiddel voor risicobeheer om te voorkomen dat uw verliezen zich opstapelen.

Als uw vermogen daalt tot minder dan 100% van de vereiste marge, ontvangt u ons eerste margin call-bericht. U kunt nog steeds nieuwe posities openen en orders plaatsen.

Als uw vermogen daalt tot minder dan 75%, ontvangt u de derde margin call. U kunt nog steeds geen nieuwe posities openen of orders plaatsen.

Als het vermogen gelijk is aan of minder is dan 50% van de vereiste marge, betekent dit dat u het minimaal toegestane margeniveau hebt bereikt en dat uw transacties geleidelijk aan worden gesloten.